Slováci na úvod s Francúzmi, Vůjtek: Bude to dôležitý zápas

02.05.2013 Celý región

 Helsinki (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti odštartujú svoje účinkovanie na 77. MS v piatok o 15.15 SELČ duelom proti Francúzsku.
Zopakujú si tak súboj, ktorý ich vlani významne posunul do štvrťfinále a aj za ziskom strieborných medailí.
Slováci sa naposledy stretli s Francúzmi práve v poslednom skupinovom zápase na vlaňajšom šampionáte, ktorý po tuhom boji vyhrali tesne 5:4. Tréner Vladimír Vůjtek sa pre TASR vyjadril, že aj tentoraz bude súboj s reprezentantmi krajiny "galského kohúta" jeden z najdôležitejších na turnaji. "Bude naozaj veľmi dôležitý. Keď sa vydarí, bude to dobrý rozbeh, ktorý môže hráčov nakopnúť aj do ďalšieho zápasu s favoritom z Fínska. Psychika hrá v hokeji veľkú rolu," uviedol hlavný kormidelník.
Jedným zo strojcov víťazstva v poslednom meraní síl s Francúzskom bol Branko Radivojevič, ktorý vtedy strelil dva góly vrátane toho víťazného. "Vlani to bol posledný zápas a tak ako nám i im išlo o postup. Je to veľmi nepríjemný súper, veď dnes už nie je žiadny súper ľahký. Nesmieme ich podceniť. Vieme, že korčuliarsky s nami dokážu udržať krok, takže budeme hrať zo zabezpečenej obrany a vyrážať do brejkov. Musíme čakať na ich chyby a hlavne premieňať šance," uviedol pre TASR.
 

Vyberte región